Projecten detail

LansingerZon

LANSINGERZON

 
De zon is van ons allemaal, daarom ontwikkelt Lansingerzon zonnedaken (en zonneweides) binnen de gemeente Lansingerland om met zonnepanelen energie voor onze leden op te wekken. 
 
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek, verkeerde oriëntatie van het dak, omdat je het niet mooi vindt of geen toestemming van de verhuurder of VVE krijgt.
Via Nieuwe Lansinger Stroom is het dan toch mogelijk door te investeren in zonnepanelen op andermans dak. Dat zijn daken die door bedrijven, organisaties of de gemeente ter beschikking zijn gesteld om een zonproject op te ontwikkelen.
 
Meedoen kan op twee manieren:
Postcoderoos-project 
Je mag als lid meedoen aan zonnepanelen op andermans dak als je woont in een postcodegebied aangrenzend rondom het postcodegebied van het dak waar het zonproject op ligt. Je investeert in zonnepanelen en mag de opgewekte stroom van deze panelen verrekenen met je eigen energierekening. Via de coöperatie profiteer je van extra belastingvoordeel en BTW-voordeel op je energierekening. Zo draag je bij aan de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik. Kijk hier voor meer informatie over de energieleveranciers.
 
Investerings-project 
Als lid investeer je in de zonnepanelen op andermans dak. De coöperatie verkoopt de opgewekte duurzame stroom aan een energieleverancier. Met een deel van deze opbrengsten krijgen de leden een mooi groen rendement op hun inleg. De coöperatie herinvesteert het andere deel van de opbrengsten in nieuwe energie projecten. Zo draag je bij aan de opwekking van zonne-energie in Lansingerland.
 

Nieuws

De inschrijving voor het eerste zonnedak is inmiddels gestart. Kijk op de zonnedakpagina voor meer informatie.
 

Meedoen!

Nog een dak beschikbaar voor een nieuw zonproject of enthousiast om mee te doen in de commissie Lansingerzon? Laat het ons weten op: lansingerzon@nieuwelansingerstroom.nl