Aantal bezoekers Energiewinkel flink gestegen

Het aantal bezoekers aan de Energiewinkel van Nieuwe Lansinger Stroom in Berkel en Rodenrijs is dit jaar flink gestegen. Tot medio november waren er ruim 500 bezoekers; dat is ongeveer 40 procent meer dan vorig jaar. De stijging komt onder meer door de energiecrisis. Zo organiseerde Nieuwe Lansinger Stroom een aantal thema-avonden over energiebesparende maatregelen, en waren er veel bezoekers toen de overheid een prijsplafond aankondigde.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen.

Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is de Energiewinkel. In de Energiewinkel worden verschillende duurzame producten gedemonstreerd. Bovendien helpen vrijwilligers bezoekers met energievraagstukken, zoals vragen over lokaal inkopen van energie, energie besparen en energieprojecten met een lokaal groen rendement. Daarnaast waren er afgelopen jaar enkele thema-avonden over energiebesparing.