NLS zoekt daken voor plaatsen zonnepanelen

Ben jij ondernemer en heb je een of meer bedrijfspanden? Nieuwe Lansinger Stroom zoekt geschikte daken voor het plaatsen van zonnepanelen. Met zo’n zonnedak profiteer je van financiële voordelen én help je de energietransitie in Lansingerland.

Nieuwe Lansinger Stroom wil Lansingerland verduurzamen. Dat doen we onder meer door het realiseren van zonnedaken. Inmiddels is in Bleiswijk het eerste zonnedak aangelegd met bijna 1.000 zonnepanelen. Die zijn eigendom van 100 inwoners van Lansingerland: zij profiteren daarmee van een jaarlijks rendement.

Is jouw dak beschikbaar?
De komende jaren wil Nieuwe Lansinger Stroom zo veel mogelijk zonnedaken realiseren. Daarvoor zijn we op zoek naar geschikte daken van bedrijfspanden. Als eigenaar van een panden maak je aanspraak op verschillende financiële voordelen. Bovendien zet je je daarmee in voor de energietransitie in Lansingerland. En het mooie is: alles wordt voor je geregeld.

Jouw voordeel
Als het dak van uw bedrijfspand wordt gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen, dan ontvang je daarvoor een aantal voordelen.

  • Je krijgt een vergoeding van 2 euro per paneel, per jaar (eenmalig afgekocht of jaarlijks terugkerend) en een eenmalige provinciale subsidie (vanaf 2500 euro per aansluiting).
  • Aanpassing van het dak kan worden gefinancierd (tot een bepaald maximum): dit geldt bijvoorbeeld voor versterking van het dak.
  • Na 15 jaar word je eigenaar van de zonnepanelen.

Bovendien zijn de zonnepanelen een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je helpt immers met het verduurzamen van Lansingerland.

Voorwaarden

  • Een plat dak met een oppervlakte tussen 350 m2 en 2.900 m2, of een schuin dak met een oppervlakte van 250 m2 tot 2.300 m2
  • Deelname is toegestaan voor panden in eigendom, gehuurde panden, geleasede panden en panden in erfpacht

Jouw dak aanmelden?
Heb jij interesse deel te nemen aan het project, en is het dak van jouw bedrijfspand beschikbaar? Neem dan contact op via lansingerzon@nieuwelansingerstroom.nl. Na aanmelding nemen we contact op om een eerste scan te doen en de mogelijkheden te bespreken.

Download hier onze flyer: