Energiewinkel Nieuwe Lansinger Stroom blijft langer open

De Energiewinkel van Nieuwe Lansinger Stroom in Berkel en Rodenrijs is ook het komende jaar geopend. De energiecoöperatie heeft daarvoor een financiële bijdrage van de gemeente Lansingerland ontvangen. In de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs vinden bezoekers informatie over het besparen van energie, het verduurzamen van hun huis, het opwekken van eigen energie en het investeren in bijvoorbeeld zonnedaken.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen. Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is de Energiewinkel (Herenstraat 28, Berkel en Rodenrijs).

In de Energiewinkel worden verschillende duurzame producten gedemonstreerd. Bovendien helpen vrijwilligers bezoekers met energievraagstukken, zoals vragen over lokaal inkopen van energie, energie besparen en energieprojecten met een lokaal groen rendement. De Energiewinkel ontvangt financiële steun van de gemeente en die is met één jaar verlengd. Nieuwe Lansinger Stroom is blij met deze steun. Voorzitter Menno van der Woude: “Samen werken we aan een duurzamer Lansingerland.”

De openingstijden van de Energiewinkel zijn: woensdag tot en met vrijdag van 9.30 tot en met 14.30 uur, en zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur.