Energiewinkel ontvangt duizendste bezoeker

De Energiewinkel van Nieuwe Lansinger Stroom wordt dit jaar vaak bezocht. Meneer en mevrouw Van der Elst uit Bergschenhoek waren de duizendste bezoeker van 2022. Ze ontvangen een SpeedComfortset cadeau. In de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs vinden bezoekers informatie over het besparen van energie, het verduurzamen van een huis, het opwekken van eigen energie en het investeren in bijvoorbeeld zonnedaken.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen.

Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is de Energiewinkel (Herenstraat 28, Berkel en Rodenrijs). Van woensdag tot en met zaterdag zijn daar vrijwilligers aanwezig om bezoekers te helpen met energievraagstukken. De Energiewinkel is vier dagen per week geopend tot en met zaterdag 9 juli, en daarna weer vanaf 24 augustus. De openingstijden staan op de pagina Energiewinkel.

Meneer en mevrouw Van der Elst hadden vorig jaar al een gesprek gehad met een Energiecoach van Nieuwe Lansinger Stroom. Ze oriënteren zich nu op zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Daarover zoeken ze meer informatie, en daarom bezochten ze onlangs de Energiewinkel. De SpeedComfortset die ze ontvingen als bezoekers 1000 en 1001 kwam goed uit: die stond al op hun verlanglijstje.