Lansinger Energiebank

Energiebank

De Lansinger Energiebank wil energie als eerste levensbehoefte bereikbaar houden voor iedereen. In Nederland zijn er ongeveer 750.000 huishoudens die te weinig geld hebben om hun energierekening te betalen. In 2016 telde Lansingerland 520 mensen met een bijstandsuitkering. Hoeveel huishoudens hiervan hun energierekening niet kunnen betalen willen we graag met de gemeente bepalen. Met de Lansinger Energiebank willen we deze huishoudens op energievlak ondersteunen en versterken, zodat zij zelf hun energierekening blijvend kunnen verlagen. De Lansinger Energiebank wil de energie die nodig is voor deze huishoudens duurzaam en lokaal opwekken met een gedeelte van de coöperatieve zonprojecten in de gemeente. 

Subsidie

Nieuwe Lansinger Stroom heeft in het kader van het Lansingerlands Initiatief een cheque voor 4.250 euro ontvangen van de Gemeente Lansingerland. De subsidie is bestemd voor het opzetten van de Energiebank.
Meedoen

Om te kunnen starten zoeken we mensen die samen met ons het idee van een Energiebank naar een volgende fase willen brengen. Kijk hier voor meer informatie

Of stuur een mail aan info@nieuwelansingerstroom.nl.