Besparen – LansingerBespaar

Energieloket

Samen met de gemeente Lansingerland heeft Nieuwe Lansinger Stroom het Energieloket Lansingerland opgericht. Hier vind je als Lansingerlander alle informatie over groene duurzame energie. Hoe je energie kunt besparen, door gedrag, door apparaten of door je huis te isoleren. Of hoe je zelf energie kunt opwekken met zonnepanelen op je eigen dak of op het dak van een ander. Of hoe je van gas los komt.
Energiecoaches

Als je door de bomen het bos niet ziet, kun je een afspraak maken met een Energiecoach. De Energiecoach komt bij je langs of maakt online contact en helpt je de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Energiecoaches zijn geïnteresseerde mede-inwoners met kennis van de buurten in Lansingerland, die het leuk vinden om zich in te zetten voor de energietransitie in onze gemeente. Al onze energiecoaches hebben een training gevolgd en zijn uitgerust met alle hulpmiddelen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

Meedoen

Ben jij een enthousiaste bespaarder en wil jij meedoen om mee te doen in de commissie LansingerBespaar? Laat het ons weten op: energie@energieloketlansingerland.nl

Wil jij samenkomen met andere Lansingerlanders voor tips en tricks, om ideeën te delen en elkaar te helpen? Word lid van onze Community Opgewekt in Lansingerland!
De eerste stap naar een beter milieu is besparen op energie. Want wanneer energie geproduceerd wordt, komen er stoffen vrij die slecht zijn voor het milieu. Maar niet alleen de productie van energie, ook het verbruiken van energie is schadelijk voor het milieu. Er komt namelijke koolstofdioxide (CO2) vrij. Te veel CO2 in de lucht leidt tot het broeikaseffect. Dit zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt. Om dit zo veel mogelijk te beperken kun je gebruik maken van duurzame energie.

Maar ook door het besparen op je energieverbruik kun je je steentje bijdragen. En het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Een echte win-win!

Ga naar het Energieloket