Zonnedaken – LansingerZon

Zonnedaken

De zon is van ons allemaal, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek, verkeerde oriëntatie van het dak, omdat je het niet mooi vindt of geen toestemming van de verhuurder of VVE krijgt.

Daarom ontwikkelt LansingerZon zonnedaken binnen de gemeente Lansingerland. Inwoners en bedrijven kunnen via een zogenoemd Postcoderoosproject investeren in deze ‘zonnepanelen op andermans dak’. Deze daken worden door bedrijven, organisaties of de gemeente ter beschikking gesteld om een zonproject op te ontwikkelen. 

Postcoderoos

Bij een postcoderoosproject mag je als lid meedoen aan zonnepanelen op andermans dak als je woont in een postcodegebied aangrenzend rondom het postcodegebied van het dak waar het zonproject op ligt. Je investeert in zonnepanelen en mag de opgewekte stroom van deze panelen verrekenen met je eigen energierekening.

Via de coöperatie profiteer je van extra belastingvoordeel en BTW-voordeel op je energierekening. Zo draag je bij aan de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik.

Meer informatie over de postcoderoosregeling vind je op de website van Hier Opgewekt

Meedoen

Nog een dak beschikbaar voor een nieuw zonproject of enthousiast om mee te doen in de commissie LansingerZon? Kijk hier of mail ons op: lansingerzon@nieuwelansingerstroom.nl

Het eerste zonnedak is inmiddels uitverkocht. Nog eens teruglezen hoe het ook alweer zat? Kijk op de pagina Zonnedak Persoon.


Deelnemers aan Zonnedak Persoon kunnen hun gegeven bijhouden op Klantenportaal Econobis.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuw te starten zonnedakprojecten? Laat je gegevens achter op deze pagina.