Collectieve zonnepanelen op uw bedrijfsdak – Zonder veel uitzoekwerk!

Bent u ondernemer en heeft u een bedrijfspand met een groot dak? Help Lansingerland te voorzien van duurzame stroom, en profiteer zelf van financiële voordelen. Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom zoekt namelijk grote daken voor het plaatsen van zonnepanelen.

De zonnepanelen op uw dak worden medegefinancierd door inwoners van Lansingerland. Zij krijgen daarvoor een jaarlijks rendement. De energiecoöperatie plaatst de panelen: daar heeft u dus geen omkijken naar.

Uw voordelen

  • Een vergoeding per paneel, per jaar (eenmalig afgekocht of jaarlijks terugkerend) en een eenmalige provinciale subsidie (vanaf 5000 euro per aansluiting).
  • Aanpassing van het dak kan worden gefinancierd (tot een bepaald maximum): dit geldt bijvoorbeeld voor versterking van het dak. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De zonnepanelen zijn een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. U helpt immers met het verduurzamen van Lansingerland.

Voorwaarden

  • Een plat dak met een oppervlakte van minimaal 350 m2, of een schuin dak met een oppervlakte van minimaal 250 m2. De oppervlakte is netto, dus zonder dakramen of andere obstakels.
  • Deelname is toegestaan voor panden in eigendom, gehuurde panden, geleasede panden en panden in erfpacht

Planning

Na aanmelding nemen we contact op om een eerste scan te doen en de mogelijkheden te bespreken. Nieuwe Lansinger Stroom is op zoek naar daken voor realisatie in 2024, om gebruik te kunnen maken van door de overheid beschikbaar gestelde subsidies, moet uiterlijk eind 2023 een aanvraag worden opgesteld en ingediend.

Uw dak aanmelden?

Heeft u interesse deel te nemen aan het project, en is het dak van uw bedrijfspand beschikbaar? Neem dan contact op via zonnedaken@nieuwelansingerstroom.nl

Download hier onze flyer: