Collectieve zonnepanelen op je bedrijfsdak – Zonder veel uitzoekwerk!

Ben jij ondernemer en heb je een bedrijfspand met een groot dak? Help Lansingerland bij het opwekken van meer duurzame stroom. Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom zoekt namelijk grote daken voor het plaatsen van zonnepanelen.

Inmiddels heeft Nieuwe Lansinger Stroom drie zonnedaken gerealiseerd: op grote bedrijfsdaken in de gemeente liggen vele honderden zonnepanelen. Deze zijn medegefinancierd door inwoners van Lansingerland: zij krijgen daarvoor een jaarlijks rendement. De winst wordt daarnaast ook geïnvesteerd in duurzame initiatieven in, voor en door de lokale gemeenschap.

Op jouw dak?
Heb jij een bedrijfspand met een groot dak? En wil je meewerken aan de energietransitie in de gemeente Lansingerland? Graag plaatst de energiecoöperatie zonnepanelen op jouw bedrijfspand. Jouw voordelen:

  • Je draagt actief bij aan de verduurzaming van onze gemeente, en kunt dit ook uitdragen richting bijvoorbeeld afnemers of omwonenden. Een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
  • Je hebt geen omkijken naar het dak (dus: de energiecoöperatie plaatst de panelen, overlegt met financiers etc.)
  • Een eventuele financiële vergoeding is bespreekbaar

Voorwaarden

  • Een plat dak met een oppervlakte van minimaal 350 m2, of een schuin dak met een oppervlakte van minimaal 250 m2. De oppervlakte is netto, dus zonder dakramen of andere obstakels.
  • Deelname is toegestaan voor panden in eigendom, gehuurde panden, geleasede panden en panden in erfpacht.

Uw dak aanmelden?

Heb je interesse deel te nemen aan het project, en is het dak van je bedrijfspand beschikbaar? Neem dan contact op via zonnedaken@nieuwelansingerstroom.nl.

Waterbassin beschikbaar?

Heb je geen dak maar wel een waterbassin? Of wil je beiden? Bekijk de mogelijkheden voor Zon op Water!

Download hier onze flyer: