Een waterbassin beschikbaar? Doe mee met Zon op Water!

Waterbassins hebben op dit moment slechts een enkele functie. Om dubbel ruimtegebruik te stimuleren én bij te dragen aan de ambities voor duurzame opwek in Lansingerland, is zonne-energie op waterbassins een ideale optie.

Greenport West-Holland en Energie Samen Zuid Holland hebben een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Daaruit blijkt dat zonnepanelen op waterbassins een interessante investering kunnen zijn om duurzame energie op te wekken en gelijk ook voordelen als koeler water en minder algengroei in het waterbassin opleveren.

Mocht jij als tuinbouwondernemer interesse hebben in zonnepanelen op je waterbassin en dit niet zelf willen financieren en realiseren, dan kan Nieuwe Lansinger Stroom het project realiseren en financieren met geld van inwoners uit Lansingerland. Jij als tuinbouwondernemer ontvangt dan een huurvergoeding en profiteert wel van de eerdergenoemde voordelen van zonnepanelen op het waterbassin.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
De zonnepanelen zijn een mooi voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je helpt immers met het verduurzamen van Lansingerland.

Voorwaarden

  • Middelgroot of groot waterbassin (>1.800m2) hebben
  • Bassin is gelegen op een relatief kleine afstand van de hoofdaansluiting (<150m)
  • Er is een hoog eigen verbruik op momenten dat de zon schijnt.
  • De beschikbare netcapaciteit is voldoende.
  • Het waterbassinfolie heeft een levensduur van 16 jaar of langer.

Interesse?
Heb je interesse? Neem dan contact op via zonnedaken@nieuwelansingerstroom.nl.

Download hier onze flyer: