Nieuwe zonnedaken leveren eerste stroom op

De nieuwe zonnedaken van Nieuwe Lansinger Stroom zijn in productie. Het gaat in totaal om 436 zonnepanelen: 214 bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs, en 222 bij Motorcross Aad in Bleiswijk. De zonnepanelen zijn gefinancierd door inwoners van Lansingerland.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen.

Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is het realiseren van zonnedaken. Daarvoor vraagt de coöperatie eigenaren van panden met grote daken mee te werken. De zonnepanelen worden in delen verkocht aan inwoners van Lansingerland. Participanten krijgen daarop een rendement én helpen met het verduurzamen van Lansingerland.

Inmiddels heeft Nieuwe Lansinger Stroom drie zonnedaken gelanceerd. Eerder werd al een groot zonnedak bij paprikabedrijf Personal Vision in Bleiswijk gerealiseerd: op de schuur liggen 983 panelen. De zonnedaken bij Loonbedrijf Van der Burg in Berkel en Rodenrijs bij Motorcross Aad zijn beide gefinancierd door 24 inwoners uit Lansingerland. Deze en volgende week worden ze feestelijk geopend.

Ook meedoen? Schrijf je in voor de wachtlijst.
Groot bedrijfsdak beschikbaar? Bekijk de informatie en neem contact met ons op!