Vrijwilliger in de spotlights

Nieuwe Lansinger Stroom is een vrijwilligersorganisatie. Vele tientallen inwoners van Lansingerland zetten zich belangeloos in voor een duurzamere gemeente. De komende tijd stellen we een aantal van onze vrijwilligers aan je voor. Vandaag: Kees Vlemminx.

Kees Vlemminx

Kees, waarom ben je vrijwilliger van Nieuwe Lansinger Stroom?
“Ik vind dat we ervoor moeten zorgen dat er voor ons, maar ook zeker voor onze kinderen en kleinkinderen, een duurzaam land wordt gerealiseerd. En daaraan moeten we ook lokaal werken. Daarom heb ik me in 2016 aangemeld als vrijwilliger bij Nieuwe Lansinger Stroom.”

Hoe ben je zelf bezig met de energietransitie?
“Dertig jaar geleden hebben we de vloer van onze woning al laten isoleren. In 2019 hebben we veertien zonnepanelen gekocht van het zonnedak Persoon. En recent hebben we het oude dubbelglas in onze woning vervangen door HR++ glas.”

Wat zijn je werkzaamheden voor de coöperatie?
“Ik ben secretaris van de coöperatie LansingerZon U.A. Die coöperatie zorgt voor de exploitatie van de zonnedaken die Nieuwe Lansinger Stroom heeft gerealiseerd. In 2019 was dat het zonnedak Persoon: 1.000 panelen en 100 deelnemers. Dit jaar kwamen daar nog eens twee nieuwe daken bij in Berkel en Bleiswijk, met ieder ongeveer 220 panelen en 24 deelnemers.”

Waar krijg je energie van?
“Ik fiets en tennis al jaren, en sinds kort speel ik ook golf. En natuurlijk is oppassen op onze kleinkinderen een grote hobby geworden.”

Ook vrijwilliger worden bij Nieuwe Lansinger Stroom? Kijk op onze vacaturepagina.

28 maart 2023