Thema-avonden 2022: ‘Bestaan er slechte zonnepanelen?’

Veel inwoners van Lansingerland overwegen zonnepanelen te laten plaatsen op hun dak. Dat bleek onder meer tijdens de thema-avond die energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom onlangs organiseerde. Bezoekers hadden vragen als: bestaan er slechte panelen, welke garanties zijn er, wat leveren zonnepanelen op, en hoe zit het met de salderingsregeling? De vragen werden beantwoord door Energiecoach Rob Logtenberg van Nieuwe Lansinger Stroom.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen. Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs.

Onlangs organiseerde Nieuwe Lansinger Stroom drie thema-avonden. Eén daarvan ging dus over zonnepanelen. Geïnteresseerden konden zich vooraf aanmelden. Met meer dan 20 aanmeldingen was de avond volgeboekt. De bezoekers hadden zich vooraf goed geïnformeerd: ze wisten of hun dak geschikt was en wat de investering is voor zonnepanelen. Maar op het gebied van bijvoorbeeld subsidies en saldering zijn nog veel vragen, bleek. Die werden beantwoord door Energiecoach Rob Logtenberg van Nieuwe Lansinger Stroom.

Kijk hier om je aan te melden voor een volgende thema-avond.