Wat kun je verwachten van de installateur?

Overweeg je om te kiezen voor voor de korting op werkzaamheden van een installateur? Hier zetten we de informatie voor je op een rijtje.

Installateurs Haitsma, Metselaar en Hijmos geven een korting van 20% tot 40% op de prijs zonder voucher.

  • Het vervangen van een CV pomp kost zonder voucher €405,-. Deze actie levert een energiebesparing van gemiddeld €100,- per jaar op.
  • Het vervangen van een mechanische ventilatiebox kost zonder voucher €370,-. Deze actie levert een energiebesparing van gemiddeld €65,- per jaar op.
  • Het waterzijdig inregelen van de CV in laten regelen door de installateur kost zonder voucher ± €200,- tot €300,-. Deze actie levert een energiebesparing van 5 tot 15% op je gasverbruik per jaar op.

Deze prijzen gelden voor de standaard situaties. Heb jij in je woning een afwijkende situatie, dan kan de totaalprijs hoger zijn. Er wordt altijd een offerte gemaakt, zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen is het proces om een centrale verwarmingsinstallatie zodanig in te regelen dat het comfort en de energiezuinigheid optimaal zijn. Bij waterzijdig inregelen worden de waterstromen naar de radiatoren zodanig geregeld dat de warmte-afgifte optimaal is.

Als een centrale verwarmingsinstallatie niet waterzijdig is ingeregeld (98% van de huishoudens niet het geval) dan stroomt door de radiatoren dicht bij de CV-ketel te veel water, terwijl er door radiatoren ver van de ketel te weinig water stroomt. Hierdoor worden ruimten die zich ver van de CV-ketel onvoldoende warm en in de ruimten dicht bij de CV-ketel warmer dan gewenst. Wanneer je waterzijdig je systeem hebt ingeregeld hoeft je CV-ketel minder hard te werken. Hierdoor kan het comfort van de verwarming verhoogd worden en een gasbesparing tussen 5 – 15% (gemiddeld 10%) gerealiseerd worden.