Thema-avonden 2022: ‘Welke warmtepomp is voor ons huis de beste?’

Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater/aarde); deze energie kan vervolgens gebruikt worden voor de huisverwarming. Veel inwoners van Lansingerland zijn geïnteresseerd in deze duurzame energiebron, bleek onder meer tijdens de goed bezochte thema-avond van Nieuwe Lansinger Stroom over warmtepompen.

Nieuwe Lansinger Stroom is de lokale energiecoöperatie van Lansingerland die werkt aan een duurzamer Lansingerland. Daarvoor helpen de vrijwilligers van Nieuwe Lansinger Stroom inwoners én bedrijven met de energietransitie, met als doel een lager energieverbruik en minder fossiele brandstoffen. Een van de activiteiten van Nieuwe Lansinger Stroom is de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs.

Onlangs organiseerde Nieuwe Lansinger Stroom drie thema-avonden. Eén daarvan ging dus over warmtepompen. Het was een goed bezocht en informatieve avond. Energiecoach Otto Waagmeester gaf een presentatie. Hij beantwoordde vragen als: Hoe kom ik tot een verantwoorde keuze voor een warmtepomp? Welke aanpak en stappen kan ik zetten? Wie kan me daarbij helpen? Marcel Bothof van de fabrikant Vaillant lichtte verschillende uitvoeringen van warmtepompen toe en gaf informatie over de plaatsing en het geluid van een warmtepomp.

Op maandagavond 28 november is een nieuwe thema-avond over dit onderwerp. Aanmelden kan hier.